Anna Rodrigo i Les Divendres estrenen dues noves càpsules audiovisuals "La mascareta en una gran pira" i "Procés creatiu"

20 de juny de 2023 XARXA

Els dos temes que presenten van ser enregistrades a l'estudi de gravació El Local, gràcies a l’ajuda del nostre Programa de Suport a la Creació

Anna Rodrigo i Les Divendres està formada pel baix subtil i elegant de la Lourdes Guerrero, la dinamita que en Pol Murillas porta a la guitarra elèctrica, la percussió contundent i creativa d'en Jordi Contreras i la veu expressiva i lletres esmolades de l’Anna Rodrigo.
Els temes naveguen entre el hip-hop i el rock, a vegades amb aires de flamenc o passats per sedassos de totes les mides i colors.
Les lletres són directes i intimistes alhora, sense pretensions, però sense filtres, amb tocs d’humor, drama i àcid clorhídric. Ens expliquen el dia a dia de diverses generacions, i parlen d’injustícies, diversió, amors i factures per pagar.

Procés Creatiu: l'Anna explica el ying i el yang del moment creatiu: el primer bloc de lletres és quan no hi ha manera que surti res, no et pots concentrar, mires de buscar mil solucions però van passant coses que fan impossible que siguis productiva, les lletres que et surten no rimen o no t’agraden. El segon bloc de lletres és tot el contrari: estàs totalment inspirada, tot quadra, et flipes i penses que tot el que et surt sona fantàsticament bé, i encara que escriguis qualsevol tonteria et rima i té ritme.



La mascareta en una gran pira: Escrita i composada per l'Anna durant l'època postpandèmia, relata l'estat d'ànim que sentia llavors, quan podies anar a treballar però no podies socialitzar perquè hi havia les sales de concert tancades, i s'havia entrat en un estat general d'apatia. Justament demana a crits que li passin coses impactants, bones o dolentes, però que donin "vidilla" a l'existència, estar en contacte amb gent, i de passada, si arriba la inspiració per composar, millor encara.



Què és el Programa de Suport a la Creació?

El Programa de Suport a la Creació s’ha convertit en un dels elements principals d’activitat de la xarxa de Cases de la Música i permet arribar pràcticament a tot el territori català. Més de 700 formacions musicals s’han inscrit a les darreres convocatòries i grups com ara la Sra.Tomasa, Ginestà, Tribade, Maruja Limón juntament amb artistes com Sara Roy, Suu, Queralt Lahoz,- entre moltes altres-,han gaudit d’aquest programa en edicions anteriors.

SI VOLS ESTAR ASSABENTAT/DA DELS PROPERS CONCERTS I ACTIVITATS.

Subscriu-te al newsletter!

Al subscriure't, declares haver estat informat de les condiciones sobre protecció de dades personals, acceptant i consentint el tractament automatitzat dels mateixos per part de www.casadelamusica.cat