Borja Olalla publica "La Carena”, el seu primer senzill en català

14 de juliol de 2023 XARXA

Des d’aquest divendres 14 de juliol, la cançó es troba disponible a totes les plataformes digitals, com a sentit homenatge a les milicianes que van lluitar al front en plena Guerra Civil i que, d’una manera o altra, van patir la repressió

Un tema que arriba just després de les Raw Sessions de l’artista manresà i que ha vist la llum sota el segell discogràfic de Cases de la Música

Borja Olalla torna a escena unes setmanes després de sorprendre a tothom amb les Raw Sessions de "Freed" i "Gunslinger", enregistrades en directe des de la Sala Stroika gràcies a la beca del nostre Programa de Suport a la Creació. I ho fa amb la seva nova cançó "La Carena", la primera realitzada en català i que ha nascut com a sentit homenatge a les milicianes que van lluitar al front, a les dones que no van recuperar mai els seus marits, fills i familiars i que en anys de la dictadura van patir la repressió de primera línia.

Un tema amb un fort caràcter reivindicatiu que, a més a més, veu la llum el 14 de juliol, just el dia que es va iniciar l'alçament que va propiciar de la fi de la República i que, conseqüentment, va portar la repressió per part del feixisme. Uns fets que van esborrar tots els drets que havien assolit les dones fins al moment. Homenatge i record per totes aquelles persones que continuen desaparegudes, que mai van trobar repòs i que resten enterrades en fosses comunes o en cunetes. Aquesta cançó és per totes elles.

Tota la peça té un aire també clarament pacifista. "És hora de tancar les ferides de la guerra i, entre tots, fondre i enterrar les armes. És hora de què l'ésser humà faci un pas més en l'evolució i deixi d'organitzar carnisseries en què moltes generacions després es continuen patint les conseqüències, amb rancors, desigualtats i falta d'empatia per la vida humana", explica l'autor.

Qui és Borja Olalla?

Artista manresà, cantant i guitarrista de The Skyland i Àuria Franch. Des de fa un parell d'anys que emprengué el seu projecte musical en solitari, ha bolcat les seves experiències més personals i íntimes, ara com l'assetjament que va patir de petit o sobre aquesta força sobrenatural que et dona força per començar de nou sense arronsar-se a les dificultats de la vida. Unes vivències que sempre envolta amb un univers sonor variat i divers.

Què és el Programa de Suport a la Creació?

El Programa de Suport a la Creació s’ha convertit en un dels elements principals d’activitat de la xarxa de Cases de la Música i permet arribar pràcticament a tot el territori català. Més de 700 formacions musicals s’han inscrit a les darreres convocatòries i grups com ara la Sra.Tomasa, Ginestà, Tribade, Maruja Limón juntament amb artistes com Sara Roy, Suu, Queralt Lahoz,- entre moltes altres-,han gaudit d’aquest programa en edicions anteriors.

Què fem a Casa de la Música Records?

Casa de la Música Records és el segell discogràfic de Cases de la Música, orientat a totes aquelles bandes i artistes que tenen dificultats per accedir al mercat discogràfic i necessiten un petit trampolí, un primer recolzament.

Sota el segell discogràfic Cases de la Música Records, artistes i bandes poden aprendre els coneixements principals per editar i publicar els seus treballs discogràfics. A més a més, també poden adquirir les eines necessàries per poder distribuir-los posteriorment digitalment.

D’aquesta manera, hem tingut l’oportunitat de treballar amb artistes com Sara Roy, Morlan River, Inuk o Nunu, entre molts altres.



SI VOLS ESTAR ASSABENTAT/DA DELS PROPERS CONCERTS I ACTIVITATS.

Subscriu-te al newsletter!

Al subscriure't, declares haver estat informat de les condiciones sobre protecció de dades personals, acceptant i consentint el tractament automatitzat dels mateixos per part de www.casadelamusica.cat