Festival Django L'H | L'Hospitalet

Del 6 al 12 de novembre del 2023 a L'Hospitalet i Barcelona Festival Django L'H L'HOSPITALET

L'únic festival dedicat al jazz manouche i a la figura de Django Reinhardt del país.



El Festival Django L’H neix el 2010, l’any del centenari del naixement de Django Reinhardt, com a homenatge a aquest geni de la música i està dedicat íntegrament al jazz manouche.
És l’únic festival dedicat a aquest estil en tot l’estat espanyol.
L’Hospitalet acull aquest certamen que se celebra durant el mes de novembre i la ciutat s’ha convertit en punt de trobada de músics i amants del jazz manouche d’arreu del món.
El jazz manouche o gipsy swing neix d’un encontre màgic: el de Django Reinhardt, el gran guitarrista manouche, amb el jazz americà dels anys 30.


Si el jazz manouche li oferia un espai de llibertat i expressió com la improvisació, Django va donar a aquesta música els colors particulars, el fraseig i el virtuosisme propi de la música gitana. Avui en dia, el jazz manouche és una música de ple dret, amb les seves pròpies característiques de l’estil i les infinites variacions, i amb cada vegada més públic que l’escolten i músics que l’interpreten.
El guitarrista hospitalenc, Albert Bello, posa en marxa la primera edició el 2010 amb els objectius de difondre el gènere, donar a conèixer grups locals i nacionals que practiquen l’estil, programar a grans artistes internacionals i oferir activitats pedagògiques de la mà de grans músics i pedagogs.

SI VOLS ESTAR ASSABENTAT/DA DELS PROPERS CONCERTS I ACTIVITATS.

Subscriu-te al newsletter!

Al subscriure't, declares haver estat informat de les condiciones sobre protecció de dades personals, acceptant i consentint el tractament automatitzat dels mateixos per part de www.casadelamusica.cat