KETEKALLES AMB PEDRO PASTOR

LA MIRONA 22:00 h.Divendres 21 d'agost

La Mirona

Gratuït

KETEKALLES


Ketekalles (Nadia, Cami, La Tole i Sombra Alor) és un grup feminista no mixta que neix el 2016 amb la necessitat de visibilitzar el discurs de la dona i reivindicar la presència de músiques als escenaris. Des de la fusió (rumba, funk, hip-hop, soul…), les seves cançons són un viatge introspectiu que uneix en el mateix camí temes personals i polítics, amb idees llibertàries, feministes i una bona harmonia. Dues veus, una guitarra, un caixó i un baix són les seves armes per donar veu i visibilitat a les silenciades.

“Remendar el caos” és el nom del nou disc de Ketekalles i és, a més, tot una declaració d’intencions que es desplega al llarg de les dotze cançons que componen l’àlbum. Perquè n’hi ha molts casos; està a tot arreu i es manifesta de formes molt diverses i, amb aquest disc, Ketekalles posa sobre la taula unes quantes eines per a això; per apedaçar el caos.

Els desordres personals no són més que els de totes: a vegades soles, de vegades juntes. I només sabent que darrere del caos d’una estan, en realitat, les preocupacions, les alegries, les lluites i, en definitiva, la vida de totes, podrem fer alguna cosa al respecte. Podrem dir adéu, com diuen les Ketekalles a “Despedida“, sabent que val més deixar enrere si això ens porta una mica “d’harmonia i llibertat” i també permís per tornar a deixar passar el que està sempre, més o menys a prop: l’Amor. Un que és -com el caos- col·lectiu; que surt de les entranyes d’una, sense condicions, per a totes les que ho necessiten.

Aquest disc és una celebració de la quotidianitat, una reivindicació de la senzillesa i una denúncia de les violències que interrompen i enlletgeixen tot això, com a mostra amb esquinçament i realitat el tema Hierro: “Cuerpos torturaos / el daño ya está hecho/ sin marca sin morao / nuestra fuerza han desgastao.” Per sort, en aquesta quotidianitat hi ha dones com Manuela, a la qual Ketekalles canta juntament amb les Maruja Limón. Manuela no és una sola dona, sinó que són totes aquelles que han donat un cop de peu a la vida que se’ls imposa per viure la seva, la que elles trien, lluny, a ritme de rumba i sense mirar enrere. Dones que lluiten, tot i la por, i que han conquistat una petita parcel·la de llibertat, aquesta de la qual també parla el tema Cabaret: “Sueña con la luna llena/ ella es autora y genia/ libre como el agua/ se levanta si tropieza, mi niña vuela.”

PEDRO PASTOR


Compositor des dels 13, guitarrista i cantant, Pedro porta gairebé 10 anys llaurant el lloc de què ara gaudeix amb la cançó hispanoparlant.

És un exemple d’autogestió, amb un EP, un disc en directe i dos LP ‘s, tots ells autoeditats, Pedro Pastor amb la seva guitarra i la veu, al costat de Suso Sudón o amb la seva banda ‘Los locos descalzos“. Ha omplert sales, teatres i festivals de tota Espanya i Amèrica llatina. L’avala una intensa trajectòria amb més de 400 concerts en un total de 17 països diferents.

“Vulnerables”, el tercer disc de Pedro Pastor és el seu disc més eclèctic. En ell conviuen la cúmbia amb el funk, el rap amb la champeta, la música africana amb el folklore llatinoamericà, sense perdre l’essència de la cançó d’autor.

Comandat pel productor burgalès Diego Galaz (fetén fetén), Pedro Pastor i “Los locos descalzos” han gravat a “Gárate studios” aquest disc en directe i sense claqueta, un mètode en perill d’extinció en els temps que corren, el que el converteix en un àlbum autèntic i viu, ple de tempos que respiren, de sons que es palpen.

Les lletres ens regalen dubtes, ens bufen ferides, ens sembren preguntes. Ja són marca de la casa, cançons amb un missatge senzill i profund, directe i poètic, tendre i combatiu. Un llenguatge íntim, reflexiu, propi.

Aquest nou disc, a més, compta amb col·laboracions de la talla de Lola Membrillo (perotá chin‐ gó), el caribefunk, fetén fetén o Suso Sudón.

SI VOLS ESTAR ASSABENTAT/DA DELS PROPERS CONCERTS I ACTIVITATS.

Subscriu-te al newsletter!

Al subscriure't, declares haver estat informat de les condiciones sobre protecció de dades personals, acceptant i consentint el tractament automatitzat dels mateixos per part de www.casadelamusica.cat