SALA LH - QUERALT LAHOZ

SALA LH Salamandra19:00h OBERTURA DE PORTES | 19:30h INICI DE CONCERT



QUERALT LAHOZ

Preu: 10,00 €
Lloc: SALAMANDRA - Av. Carrilet 235 - 08907 L'HOSPITALET
Hora: 19h00 Obertura de portes | 19h30 Inici del concert

El projecte Sala L’H – Torna la música a les sales, és un cicle de concerts amb aforament reduït, que tindrà lloc a les diferents sales de concerts de la ciutat que són: la Salamandra, l’Espai Zowie, El Pumarejo, l’Oncle Jack i The Void.

Queralt Lahoz és una jove cantant nascuda a Santa Coloma de Gramanet, nucli de migració andalusa on va emigrar gran part de la seva família de Granada. Ella va aprendre a parlar cantant a l’oïda de la seva àvia Maria, que li demanava que cantés coples, flamenc, boleros a casa, on sempre hi havia la ràdio sonant. Va deixar els estudis de criminologia per dedicar-se a la música i després d’un llarg recorregut com a cantaora, al 2019 presenta 1917 (Say It Loud Records), el primer EP on hi han col·laborat alguns dels músics i productors més exquisits de l’escena com Jahzzmvn (Bejo, Tribade), Marc Soto (La Sra Tomasa), V. Pizza (Extraño Weys) i Pau García (El Tornado) sota el segell del festival barcelonès Say It Loud.
El resultat són 5 cançons que viatgen entre el flamenc i els sons més urbans. Amb 1917 Queralt desafia els convencionalismes dels dos estils mare, amb una veu capaç de transmetre la força i la delicadesa pròpia d’una supervivent.
Queralt Lahoz es recolza en la genealogia de les dones de la seva vida i com a dona de classe obrera i de l’extraradi. 1917 és una carta de presentació amb cinc temes, cinc registres en els quals barreja flamenc i hip hop traçant un pont entre passat, present i futur i canalitzant influències com les de Mala Rodríguez o la pròpia Gata Cattana fins a artistes contemporànies de referència com Erykah Badu o Jorja Smith.
La jove cantant sempre interpreta des de la transparència del ser, del que ella viu com a veritat, on hi ha arrels, història i respecte. Amb aquest projecte cuinat a foc lent, Queralt fa una aposta on combina tot el que ha après des de la seva veritat, sempre des d’una perspectiva feminista com “Me gusta” que és un crit a l’apoderament, a valorar l’amor propi i a plantar cara a tot allò establert.
Una de les sensacions musicals de l'any que ha captivat al públic en aquest difícil 2020 amb la seva poderosa posada en escena. Més de 15 actuacions durant l'any (BAM, Sala BCN, Es Claustre de Maó, etc..). Artista revelació en el passat Mercat de Música Viva de Vic 2020 i amb una de les carreres musicals i artístiques més prometedores del panorama actual. Queralt Lahoz es troba actualment en el procés de gravació del seu nou àlbum.

L'aforament de l'acte és limitat.

SI VOLS ESTAR ASSABENTAT/DA DELS PROPERS CONCERTS I ACTIVITATS.

Subscriu-te al newsletter!

Al subscriure't, declares haver estat informat de les condiciones sobre protecció de dades personals, acceptant i consentint el tractament automatitzat dels mateixos per part de www.casadelamusica.cat