Cases de la Música i Fundació SGAE anuncien els noms dels autors que gaudiran de l’ajuda a la composició del Programa de Suport a la Creació

21 de gener de 2022 XARXA

• D’entre totes les candidatures presentades, les d’Adrià Pagès (Lia Sampai i Adrià Pagès) , Carles Viarnès, Eduard Arjona Felip (Saüc), Jordi Serradell, Juan Antonio Moya i Mireia Federico Guanyabens (MIRS) han estat les escollides

• Un any més, les dues institucions posen a l’abast dels autors les eines i els mitjans perquè els autors seleccionats puguin treballar i compondre una nova obra

Un any més, des de Cases de la Música ens hem compromès a recolzar l’àmbit de la creació artística, duent a terme el nostre Programa de Suport. Així va ser com el passat 25 d’octubre vam obrir una nova convocatòria, tancada el 13 de desembre amb més de 500 propostes musicals rebudes.

D’entre totes les línies d’actuació que proposem al nostre programa, avui volem destacar l’ajuda de composició, duta a terme un any més amb l’ajuda i el treball conjunt amb la Fundació SGAE. Així és com les dues institucions, a través del Consell Territorial de la SGAE a Catalunya, ens vam unir per oferir sis ajuts de 1000€ cadascun – 6.000€ en total -, a autores compositores i autors compositors d’obra musical per crear obra nova.

Les guanyadores i els guanyadors han estat Adrià Pagès (Lia Sampai i Adrià Pagès) , Carles Viarnès, Eduard Arjona Felip (Saüc), Jordi Serradell, Juan Antonio Moya i Mireia Federico Guanyabens (MIRS).

El jurat estava integrat per diferents agents musicals i culturals de cada ciutat amb Casa de la Música i pel mateix equip gestor de les Cases de la Música.

En què consisteix aquest programa?

El Programa de Suport a la Creació s’ha convertit en un dels elements fonamentals de Cases de la Música, ja que incentiva i impulsa els processos creatius i compositius de les formacions musicals becades. D’aquesta manera i de forma anual, es convoquen més de 100 ajudes dirigides a artistes i bandes emergents, amb l’objectiu de que li’ls resulti més senzill accedir a la indústria i tenir el seu primer contacte amb ella, i de que puguin desenvolupar la seva carrera en diferents àmbits.

En aquest sentit, les diferents línies d’actuació que segueix el nostre Programa de Suport a la Creació són les següents: participació i pla d’acompanyament a dos dels cicles professionals més importants d’arreu Catalunya, el Mercat de Música Viva de Vic (MMVV) i la Fira Mediterrània de Manresa; la creació de videoclips; l’enregistrament de maquetes en estudi; producció de directes; o l’actuació en els diferents escenaris locals del projecte KM.0. A més a més, aquest any s’han inclòs dues noves propostes d’ajudes. D’una banda, l’elecció del Grup Casa de la Música 2022, un projecte d’acompanyament a una proposta musical valorat en 10.000€. I d’altra banda, la gravació d’un directe en el format “lives”, anomenat RAW Sessions.

SI VOLS ESTAR ASSABENTAT/DA DELS PROPERS CONCERTS I ACTIVITATS.

Subscriu-te al newsletter!

Al subscriure't, declares haver estat informat de les condiciones sobre protecció de dades personals, acceptant i consentint el tractament automatitzat dels mateixos per part de www.casadelamusica.cat