Lasta Sanco, Pasquines i Amaren són les formacions que participaran a la Fira Mediterrània de Manresa, gràcies al Programa de Suport a la Creació de Cases de la Música

23 de gener de 2022 XARXA

• A banda de formar part del cartell de l’Estepa Mediterrània, circuit off del mercat; els seleccionats gaudiran d’un programa d’acompanyament professional

• Cases de la Música i Fira Mediterrània de Manresa tornen a unir forces en aquesta nova edició, el cartell de la qual es descobrirà al complet durant els propers mesos

Estem arribant quasi a la recta final d’aquestes presentacions dels becats 2022 pel nostre Programa de Suport a la Creació. Arriba el moment de conèixer les tres formacions musicals que formaran part del cartell de l’Estepa Mediterrània, circuit off de la Fira Mediterrània de Manresa, amb la qual tenim el plaer de col·laborar des de 2010.

Tal és així que Lasta Sanco, Pasquines i Amaren seran les formacions que formaran part del cartell d’aquesta edició, al qual s’aniran afegint molts més. Però més enllà d’això, qui s’amaga darrere d’aquestes tres bandes?

Les guanyadores i els guanyadors han estat Adrià Pagès (Lia Sampai i Adrià Pagès) , Carles Viarnès, Eduard Arjona Felip (Saüc), Jordi Serradell, Juan Antonio Moya i Mireia Federico Guanyabens (MIRS).

Lasta Sanco (que significa "última oportunitat" en esperanto) és una proposta musical nova formada per quatre membres de Cervera (La Segarra), que té un estil molt particular i que balla pel mestissatge i l'electrònica. Una banda amb molt de talent que, recentment, ha publicat el seu treball discogràfic 'Elonga Ya Ngo' (2020), mà a mà amb el seu productor, en Xavi Vallverdú.

D’altra banda, tenim a Pasquines. Sinònim de punt de trobada, d’intersecció de mirades i transformació de processos individuals i col•lectius. Pasquines és el destapar, el compartir una intimitat molt seva que mai no deixa de ser política. El seu estil musical es mou entre la cançó d’autor i la música tradicional, amb una forta presència de sons ibèrics i de rumba catalana.

Amaren tanquen files amb aquesta ajuda a la creació. Dúo format per Ugne Daniele Reikalaite (Lituània) i Anthony Kmeid (Líban), basen la seva feina en les harmonies de veus de la música folklòrica des del Bàltic fins al Mediterrani. Gràcies a la seva admiració per la música tradicional, han recreat tot un repertori que connecta les seves terres natals. Així és com neix la performance que presenten, ‘Menuliai’.

En què consisteix aquest programa?

El Programa de Suport a la Creació s’ha convertit en un dels elements fonamentals de Cases de la Música, ja que incentiva i impulsa els processos creatius i compositius de les formacions musicals becades. D’aquesta manera i de forma anual, es convoquen més de 100 ajudes dirigides a artistes i bandes emergents, amb l’objectiu de que li’ls resulti més senzill accedir a la indústria i tenir el seu primer contacte amb ella, i de que puguin desenvolupar la seva carrera en diferents àmbits.

En aquest sentit, les diferents línies d’actuació que segueix el nostre Programa de Suport a la Creació són les següents: participació i pla d’acompanyament a dos dels cicles professionals més importants d’arreu Catalunya, el Mercat de Música Viva de Vic (MMVV) i la Fira Mediterrània de Manresa; la creació de videoclips; l’enregistrament de maquetes en estudi; producció de directes; o l’actuació en els diferents escenaris locals del projecte KM.0. A més a més, aquest any s’han inclòs dues noves propostes d’ajudes. D’una banda, l’elecció del Grup Casa de la Música 2022, un projecte d’acompanyament a una proposta musical valorat en 10.000€. I d’altra banda, la gravació d’un directe en el format “lives”, anomenat RAW Sessions.

Entre els artistes i bandes que han resultat becats en anteriors edicions del nostre programa, destaquem a Sra.Tomasa, Ginestà, Tribade, Maruja Limón juntament amb artistes com Sara Roy, Suu, Queralt Lahoz.

L’Estepa Mediterrània en el marc de la Fira Mediterrània

Era 2010 quan, de la mà de la Fira Mediterrània de Manresa i Cases de la Música, naixia l’Estepa Mediterrània. El circuit ‘off’ coproduït per les dues entitats que pretén, a mode de radar de l’escena underground, ampliar els horitzons artístics circumscrits a la ‘mediterraneïtat’ i arrelar la Fira encara més a la ciutat, programant tant en nous espais de la ciutat com altres que treballen durant tot l’any a Manresa. Més d’una dècada de treball, en la qual s’ha superat ja el centenar d’actuacions a la ciutat.

Més d’una dècada i multitud d’artistes i bandes han passat per aquest escenari. Com Obrint Pas, Feliu Ventura, Massilia Sound System, Aspencat, Txarango, Oques Grasses, Auxili, Joana Serrat, Amparanoia, Ana Tijoux, Roba Estesa o Suu, entre molts altres.

SI VOLS ESTAR ASSABENTAT/DA DELS PROPERS CONCERTS I ACTIVITATS.

Subscriu-te al newsletter!

Al subscriure't, declares haver estat informat de les condiciones sobre protecció de dades personals, acceptant i consentint el tractament automatitzat dels mateixos per part de www.casadelamusica.cat