Remei Ca la Fresca, Secundaria i Subliminal són les formacions que gaudiran de l’ajuda del Mercat de Música Viva de Vic

25 de gener de 2022 XARXA

A banda de formar part del cartell del Mercat de Música Viva de Vic i actuar a l’escenari de Cases de la Música; els seleccionats gaudiran d’un programa d’acompanyament professional

D’aquesta manera, Cases de la Música i MMVV tornen a unir forces i aposten pel talent emergent, gràcies al Programa de Suport a la Creació

Les fires i els mercats són una de les eines més importants per donar a conèixer les propostes musicals de multitud d’artistes i bandes. Un trampolí que s'ha de saber aprofitar. Aquesta és una premissa que tenim molt present en el nostre dia a dia i, per suposat, al nostre Programa de Suport a la Creació.

És per això que cada any, obrim dues línies d’ajudes que permeten a artistes i bandes actuar i gaudir d’un programa d’acompanyament en dos dels mercats més importants de Catalunya. Un d’ells és la Fira Mediterrània de Manresa. I l’altre és el Mercat de Música Viva de Vic, del qual parlarem avui i del qual presentarem els artistes i bandes escollits. I és que Remei Ca la Fresca, Secundaria i Subliminal seran les formacions musicals que gaudiran d’aquesta beca.

Des del Montseny, porten tot tipus de cura per l’ànima. Ells són Remei Ca la Fresca. Grup amb base a Arbúcies que va néixer a 2020, presentant una proposta de bruixeria i rock visceral que festeja amb el folklore i l’electrònica de poble a baixa fidelitat. I aquest any han publicat el seu primer disc homònim.

Lasta Sanco (que significa "última oportunitat" en esperanto) és una proposta musical nova formada per quatre membres de Cervera (La Segarra), que té un estil molt particular i que balla pel mestissatge i l'electrònica. Una banda amb molt de talent que, recentment, ha publicat el seu treball discogràfic 'Elonga Ya Ngo' (2020), mà a mà amb el seu productor, en Xavi Vallverdú.

Per la seva part, Secundària és un grup d'indie pop-rock de Terrassa. “Normalment el grup és una cosa així: la Lidia canta sobre les nostres penes, en Quim toca la bateria i sol queixar-se de tenir gana, l’Arnau és millor del que diu amb la guitarra i en Jordi toca el baix a menys que tingui a prop un gatet”. El proper mes de febrer publicaran el seu primer EP, anomenat ‘Sobre lo nuestro (...)’.

Per últim però no menys important, Subliminal és un artista de 22 anys nascut a Barcelona. Des de ben petit va demostrar la seva habilitat per a escriure, arribant a guanyar diferents concursos literaris. Aquest fet finalment el va motivar a crear les seves propies lletres de cançons. Actualment, la seva música es categoritza com gènere urbà i té influències d'estils trap, R&B, rap, reggaeton i afrobeat.

En què consisteix aquest programa?

El Programa de Suport a la Creació s’ha convertit en un dels elements fonamentals de Cases de la Música, ja que incentiva i impulsa els processos creatius i compositius de les formacions musicals becades. D’aquesta manera i de forma anual, es convoquen més de 100 ajudes dirigides a artistes i bandes emergents, amb l’objectiu de que li’ls resulti més senzill accedir a la indústria i tenir el seu primer contacte amb ella, i de que puguin desenvolupar la seva carrera en diferents àmbits.

En aquest sentit, les diferents línies d’actuació que segueix el nostre Programa de Suport a la Creació són les següents: participació i pla d’acompanyament a dos dels cicles professionals més importants d’arreu Catalunya, el Mercat de Música Viva de Vic (MMVV) i la Fira Mediterrània de Manresa; la creació de videoclips; l’enregistrament de maquetes en estudi; producció de directes; o l’actuació en els diferents escenaris locals del projecte KM.0. A més a més, aquest any s’han inclòs dues noves propostes d’ajudes. D’una banda, l’elecció del Grup Casa de la Música 2022, un projecte d’acompanyament a una proposta musical valorat en 10.000€. I d’altra banda, la gravació d’un directe en el format “lives”, anomenat RAW Sessions.

Entre els artistes i bandes que han resultat becats en anteriors edicions del nostre programa, destaquem a Sra.Tomasa, Ginestà, Tribade, Maruja Limón juntament amb artistes com Sara Roy, Suu, Queralt Lahoz.

SI VOLS ESTAR ASSABENTAT/DA DELS PROPERS CONCERTS I ACTIVITATS.

Subscriu-te al newsletter!

Al subscriure't, declares haver estat informat de les condiciones sobre protecció de dades personals, acceptant i consentint el tractament automatitzat dels mateixos per part de www.casadelamusica.cat