El Quinto Carajillo signa la seva tornada amb el seu segon treball discogràfic, ‘La abuela Lola’

18 de març de 2022 XARXA

Després d’haver donat les primeres pistes amb "La abuela Lola”, “Ara”, “Mi forma de vida” i “Al tanto que va de canto”, la banda bagenca dóna el pas definitiu amb la publicació del seu nou àlbum

Des d’aquest divendres 18 de març el disc, que ha vist la llum sota el segell de Cases de la Música, es troba disponible a totes les plataformes digitals

Han estat uns mesos molt llargs, descobrint molt a poc a poc les noves píndoles musicals d'El Quinto Carajillo. Quatre avançaments ("La abuela Lola", "Ara", "Mi forma de vida" i "Al tanto que va de canto") que avui adquireixen una nova dimensió i als quals, es sumen moltes més cançons, guardades en la recambra fins a aquest precís instant. Ja podem dir que el segon treball discogràfic de la banda bagenca es troba disponible a totes les plataformes digitals.

Sota el títol de 'La abuela Lola', El Quinto Carajillo torna a demostrar per què ells són els eterns i grans referents de la nostra escena musical emergent, rumbera i "gamberra". És difícil d'explicar-ho amb paraules. És una manera de ser, de viure, d'entendre la música i de respirar-la. Ells són festa i alegria, els miris per on els miris. Els escoltis per on els escoltis. Una essència que han sabut com canalitzar a través de la música, però que els acompanyava des de molt temps enrere. Una essència que ja van saber com transmetre al seu primer àlbum 'Cuando mezclé coñac con café' (Casa de la Música Records), amb el qual van debutar a 2019 i amb el qual van marcar territori.

Sens dubte, els de Sant Joan de Vilatorrada són màgics. Amb una personalitat única i invariable al pas del temps, ens han guanyat per complet. Una personalitat que, una vegada més, els ha portat a crear un diamant en brut, en forma de dotze petits grans himnes: senzills, alegres i quotidians.

Qui són El Quinto Carajillo?

Actualment, El Quinto Carajillo són els grans ambaixadors de la força rumbera de Sant Joan de Vilatorrada, des d'on interromp amb força en el panorama musical actual, una explosió de festa allà on va, banda "gamberra" de mestissatge amb la rumba per bandera. Una actitud que traslladen a la perfecció en tots i cadascun dels seus concerts, oferint un espectacle dinàmic, festiu, únic i diferent, i deixant empremta en tothom que els veu.

Tot això ha fet que la seva carrera, en molt poc temps, estigui plagada de reconeixements. A 2017, es van proclamar guanyadors del concurs "Shout & Play" a la Sala Razzmatazz de Barcelona. Tot just un any després, van participar en el Llumplugged, quedant-se en la segona posició; i van alçar-se guanyadors al concurs de bandes del festival de música jove de Sant Salvador de Guardiola.

A més a més, durant tres anys han estat escollits pel nostre Programa de Suport a la Creació, en les línia de gravació de maquetes (2017), càpsules audiovisuals, Fira Mediterrània de Manresa (2019) i producció de directes (2020). .

Què fem a Casa de la Música Records?

Casa de la Música Records és el segell discogràfic de Cases de la Música, orientat a totes aquelles bandes i artistes que tenen dificultats per accedir al mercat discogràfic i necessiten un petit trampolí, un primer suport.

Sota el segell discogràfic Cases de la Música Records, artistes i bandes poden aprendre els coneixements principals per editar i publicar els seus treballs discogràfics. A més a més, també poden adquirir les eines necessàries per poder distribuir-los posteriorment digitalment.

D’aquesta manera, hem tingut l’oportunitat de treballar amb artistes com Sara Roy, Morlan River, Inuk o Nunu, entre molts altres.

SI VOLS ESTAR ASSABENTAT/DA DELS PROPERS CONCERTS I ACTIVITATS.

Subscriu-te al newsletter!

Al subscriure't, declares haver estat informat de les condiciones sobre protecció de dades personals, acceptant i consentint el tractament automatitzat dels mateixos per part de www.casadelamusica.cat