CONVOCATÒRIA XXII EDICIÓ :::: SONA9

fins al 15 de maig 2022 SONA9 XARXA

La 22a edició del Sona9 obre la convocatòria fins al 15 de maig.
El certamen està destinat a promoure grups i artistes que canten en català de qualsevol estil musical.

Després de l’èxit de convocatòria de les darreres edicions, aquest any esperem que el concurs sigui de nou un revulsiu per als joves músics amb ganes de donar a conèixer la seva proposta musical. El 15 de maig serà la data límit per presentar les cançons al web del concurs: www.sona9.cat, on s’hauran de presentar un mínim de 3 cançons en català.

En aquesta nova edició i durant el mes de juny, hi hauran sis concerts preliminars: quatre a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona amb els grups seleccionats de la zona de Catalunya. El Teatre Xesc Forteza de Palma acollirà el concert amb els grups Balears i finalment l’espai cultural i musical, La Salà, serà la seu dels artistes del País Valencià. Aquests concerts seran retransmesos en streaming a través dels portals web del Sona9 i Enderrock.
Durant la fase semifinal es manté l’stage de producció de directe a la Casa de la Música de l’Hospitalet de Llobregat, i la final en directe serà el dia 16 de novembre a la sala Salamandra.
Pel que fa als premis, l’Èxit és transforma en el Cases de la Música, i es mantenen el Joventut, el Verkami per Votació Popular i el Sona9. La plataforma dels grups emergents de Catalunya arriba a la 22a edició amb l’intenció de revolucionar l’escena musical catalana.

El Sona9 està organitzat pel Grup Enderrock Edicions S.L., Catalunya Ràdio, Televisió de Catalunya i la Generalitat de Catalunya. Amb el patrocini de: Estrella Damm i el suport de: Govern de les Illes Balears, Generalitat Valenciana – Institut Valencià de Cultura i Fundació SGAE.

Podeu seguir tota l’actualitat del concurs a www.sona9.cat i al programa Sona9 d’iCat tots els dilluns de 22 a 23 h.

LES FASES DEL SONA9
1 – Inscripcions
Recepció de les propostes musicals fins el 15 de maig

2 – Fase preliminar - Juny
Les 18 propostes seleccionades: 12 de Catalunya faran un concert preliminar a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm i els 6 restants ho faran a Palma i València. Els artistes més votats pel públic de cada concert preliminar passaran a la final online del vot popular.

3 - Final vot popular - Juliol
Final online del vot popular amb els 6 grups més votats dels concerts preliminars. El grup que obtingui més vots serà el guanyador del Premi Verkami per Votació Popular i passarà directament a la fase semifinal del Sona9.

4 – Fase semifinal – Octubre
Les 5 propostes escollides pel jurat i el públic hauran de fer diferents proves per accedir a la final. Aquestes consisteixen en l’enregistrament d’una cançó original a Bucbonera Studios de Caldes de Montbui, amb l’assessorament de la productora del Sona9, Joana Serrat, i una estada a les Cases de la Música per preparar el seu directe. En aquesta fase, els artistes classificats hauran de musicar i presentar en directe, un poema proposat pel Sona9 i també versionar i/o adaptar al català una cançó enregistrada per un altre artista.

5- Gran final - Novembre
La final en directe será el 16 de novembre a la sala Salamandra de L'Hospitalet de Llobregat, on actuaran els 3 grups finalistes i els guanyadors del Sona9 2021, Dan Peralbo i El Comboi. Després dels concerts es lliuraran els 4 premis del concurs: Sona9, Joventut, Cases de la Música i Verkami per Votació Popular.

ELS PREMIS DEL SONA9 2022

1) Premi Sona9
S’atorga al millor grup del concurs segons la votació del jurat, i consta de:
• Enregistrament i edició digital d’un EP (4 cançons) a Bucbonera Studios.
• Gravació d’un videoclip coordinat per Televisió de Catalunya.
• Signatura d’un contracte discogràfic amb la companyia discogràfica pactada amb l’artista.
• Campanya de publicitat a TV3, Catalunya Ràdio i Enderrock, quan s'hagi publicat el disc.
• Gira de concerts als festivals Acústica de Figueres, Mercat de Música Viva de Vic, La Mercè de Barcelona i al Capsa Music Festival de Tarragona.
• Portada a la revista Enderrock del mes d’agost del 2023 (especial Sona9).

2) Premi Joventut
S’atorga al segon classificat segons la votació del jurat, i consta de:
• Enregistrament i edició digital d’un single (2 cançons) a Bucbonera Studios.
• Gravació d’un videoclip coordinat per Televisió de Catalunya.
• Campanya de promoció als mitjans organitzadors del Sona9
• Material musical per valor de 600 €

3) Premi Cases de la Música
S’atorga al tercer classificat de la final del Sona9, i consta de:
• Programa Incubadora Musical, gestionat i coordinat per les Cases de la Música amb una sèrie d’ajudes a la producció, gravació, gestió, assessorament i suport a la creació.
• Campanya de promoció als mitjans organitzadors del Sona9.
• Material musical per valor de 600 €

4) Premi Verkami per Votació Popular
S’atorga al grup amb més vots en la final del vot popular i consta de:
• 1000 € en material musical.
• Descompte del 100% sobre els serveis de Verkami.
- Assessorament personalitzat.
- Comunicació dedicada a la campanya en tots els canals de difusió de Verkami.
- Presència en el canal de Verkami del Sona9.

SI VOLS ESTAR ASSABENTAT/DA DELS PROPERS CONCERTS I ACTIVITATS.

Subscriu-te al newsletter!

Al subscriure't, declares haver estat informat de les condiciones sobre protecció de dades personals, acceptant i consentint el tractament automatitzat dels mateixos per part de www.casadelamusica.cat