Germà Negre ens regala el seu nou videoclip, "Muntanyes del Canigó”

06 de gener de 2023 GIRONA

Aquest 2022 el grup ha celebrat el 10è aniversari amb el llançament de dos senzills.

El grup ha anunciat que a inicis del 2023 presentarà nova activitat. Prèviament, els banyolins publiquen una cançó en un format molt especial. Germà Negre ha preparat un petit regal pels seus seguidors en forma de vídeo immersiu.

Qui és Germà Negre?

Germà Negre neix el 2012 a Banyoles amb la intenció d'omplir de balls i cançons populars les festes d'arreu del país. El projecte es caracteritza per agafar-se la vida i la música amb una saludable ironia, fent ús d'aquell repertori més estripat i amb clares puntes irreverents que formen part del mapa sonor dels països catalans. Sempre amb l'ànim d'explicar històries mitjançant la música, en el repertori hi podem trobar ingredients que apel·len a la reivindicació social i política.
Amb referents clars com Esquirols, Grup de Folk, La Trinca, Al Tall, Pomada o Mesclat, entre d'altres, Germà Negre utilitza una sonoritat carregada de presa de terra. Fent ús d'instruments com el violí, l'acordió diatònic i la tenora, que donen un color mediterrani a un repertori que alterna versions molt personals de clàssics de la música popular a la cançó pròpia, amb unes línies estilístiques que van de la jota al blues, passant pel pasdoble, reggae o chachachà.
Des dels inicis, el grup ha presentat el seu directe com una proposta que pretén fer que el públic sigui un actiu més de l'experiència festiva. Probablement, l'essència del grup rau aquí. Que amb més de 350 concerts a l'esquena, ha procurat que els oients siguin partícips de forma directa mitjançant dinàmiques de ball i cant.
Durant aquests deu anys, el grup ha actuat principalment a festes majors d'arreu del principat de Catalunya i a festivals de referència de l'aparador musical català. Germà Negre sempre ha compaginat les seves gires amb publicacions discogràfiques i espectacles que aproximen el grup a altres formats i conceptes de música en directe, fet que demostra l'interès per la versatilitat artística del projecte. Aquest 2022 el grup ha celebrat el 10è aniversari amb el llançament de dos senzills i una gira que pretenia recuperar les peces més festives del seu repertori i conquerir les places mitjançant el ball i el cant col·lectiu de cançons d’ara i de sempre. I així ha estat, realitzant 43 concerts a les places i festivals més importants del país, incloent, a més, dos recitals a Portugal.
El grup ha anunciat que a inicis del 2023 presentarà nova activitat. Prèviament, els banyolins publicaran una cançó en un format molt especial. Germà Negre ha preparat un petit regal pels seus seguidors en forma de vídeo immersiu. Aquest videoclip està enregistrat en 360º i en àudio binaural i permet veure i escoltar els músics de manera immersiva, com si l'oient fos allà mateix. Per poder gaudir plenament de l'experiència es recomana fer servir ulleres de realitat virtual i auriculars. Si no es disposa de les ulleres VR, també es pot fer amb el telèfon mòbil. La cançó escollida és la popular "Muntanyes del Canigó", gravada en format acústic als Estudis Ground de Cornellà del Terri.
Aquest projecte s'ha dut a terme gràcies a la col·laboració de Cases de la Música de Comarques gironines i amb el suport tècnic d'Eurecat, Centre Tecnològic de Catalunya. .

SI VOLS ESTAR ASSABENTAT/DA DELS PROPERS CONCERTS I ACTIVITATS.

Subscriu-te al newsletter!

Al subscriure't, declares haver estat informat de les condiciones sobre protecció de dades personals, acceptant i consentint el tractament automatitzat dels mateixos per part de www.casadelamusica.cat