Un últim combat, el concert de comiat de LA FERA

20 de juliol de 2023 Concert de Comiat CAN SUMARRO - l'Hospitalet

LA FERA

Després de tres anys i dos EP a l'esquena, LA FERA anuncien el seu comiat. No saben si tornaran, però de moment paren motors i deixen reposar el projecte.
"LA FERA ha estat un projecte creat des de baix i de forma horitzontal, un projecte transformador on sempre hem utilitzat el nostre altaveu per difondre lluites i ideals que ens sentim nostres.
No és gens fàcil sostenir un projecte com aquest en el context actual on la música cada vegada abandona més el seu compromís en la política i on la indústria musical controla les tendències i els interessos de la societat. BRAMA! i ALIENATS han estat la nostra aportació en la música compromesa i reivindicativa, que busca despertar la consciència crítica i un compromís en el nostre entorn.
Gràcies per ser-hi sempre, gràcies per donar suport a aquesta aventura que hem pogut compartir amb tota la gent que li ha donat suport. LA FERA ha caminat gràcies a l’esforç de tantes persones.
Des d’aquí una forta abraçada a tots i totes! No marxem però sense anunciar una última trobada, un últim combat, el concert de comiat de LA FERA.

El proper 20 de juliol, serem als jardins de Can Sumarro de l'Hospitalet a les 20h.
Serà un concert gratuït i obert al públic, on farem sonar BRAMA! i l’últim treball ALIENATS abans d'allunyar-nos indefinidament dels escenaris.
Us esperem allà per cremar la nit una última vegada!"

Qui són LA FERA

LA FERA és un projecte nascut el 2020 de la confluència de diverses formacions prèvies, amb l'objectiu de saltar als escenaris per difondre la seva música i el seu missatge. Aposten per la música festiva i combativa, amb un so de mestissatge que beu dels ritmes jamaicans i fusiona estils com el dub i el rock, així com incorpora sons electrònics, oferint un directe enèrgic i dinàmic. La banda està formada per 7 músics: vocalista, guitarrista i corista, baixista, teclista, bateria, trompeta i trombó.

L'abril de 2021 van publicar "BRAMA!", el primer EP de la formació fruït del treball introspectiu durant la pandèmia i gràcies a una acció de crowdfunding amb centenars de mecenes. En aquell àlbum hi van col·laborar Ebri Knight al tema homònim “La Fera” i la Carla Collado a “Et Volem a Casa”, del qual se’n va fer un videoclip i que ha aconseguit més de 13K reproduccions a les plataformes digitals. En el seu any de debut com a formació, LA FERA aconsegueix guanyar el premi per votació popular del concurs Sona9 i aparèixer en mitjans com Enderrock, iCat, Catalunya Radio o TV3 a més de gravar el tema “Ets la Resposta” a la Bucbonera Studios. Aquest fet els permet fer-se un lloc en escenaris d’arreu de Catalunya i porten el seu show a una gira que passa per sales com la Salamandra (Hospitalet de Llobregat) o l’Antiga Fàbrica Estrella Damm (Barcelona), festivals com l’Arrela’t (Esplugues de Llobregat) o el Sent Sant Feliu (Sant Feliu de Llobregat) i festes majors com la de Sitges, Sant Feliu de Llobregat, Vic, Vinaixa, Esplugues de Llobregat o Sant Just Desvern, entre d’altres.

A inicis de 2023, publiquen “Alienats”, el seu últim EP. Aquest àlbum està format per 4 cançons publicades individualment com a singles, enregistrats a l’estudi de Sala Salamandra (Cases de la Música) i mesclat per Charlart58 del segell La Panchita Records, que ha treballat amb artistes com Adala o Sr. Wilson. “Alienats” és una aposta per un so més urbà i fresc, incorporant elements d’electrònica i amb més presència de dub.
Des d’una invitació a prendre partit en el problema de l’habitatge en el tema “Comença en Tu” fins a una crítica al ritme frenètic de productivitat capitalista a les grans ciutats a “Sense Retorn”, el nou àlbum és una reflexió sobre com ens afecta l’alienació en diferents àmbits de la vida quotidiana. En aquest sentit, de la necessitat que hi ha de posar sobre la taula com afecta el fenomen de les addiccions i el consumisme en joves neix el tema “Capgirant”. Qüestionar-s’ho pràcticament tot és un denominador comú d’”Alienats”, també quan parlen de l’oci o la festa nocturna i és que a “Cremem la Nit” juguen amb la ironia per fer una crida a re-connectar amb nosaltres mateixos, sense oblidar que es pot ballar mentre es reivindica un canvi social. Aquest EP compta amb la col·laboració de Seikos a “Cremem la nit”, també en el seu videoclip, i de Nupah a “Sense retorn”.

SI VOLS ESTAR ASSABENTAT/DA DELS PROPERS CONCERTS I ACTIVITATS.

Subscriu-te al newsletter!

Al subscriure't, declares haver estat informat de les condiciones sobre protecció de dades personals, acceptant i consentint el tractament automatitzat dels mateixos per part de www.casadelamusica.cat