El MMVV i Cases de la Música posen em marxa el projecte ACCELERADORA per impulsar la creació artística emergent

25 de març de 2024 XARXA

BRU ha estat el grup seleccionat i es beneficiarà d’ajudes a la professionalització i d’assessorament en el desenvolupament de la banda

La formació lleidatana comptarà amb una presentació oficial dins el MMVV PRO Catalan Arts 2024.
Amb l’objectiu de donar suport i involucrar-se en els processos de creació artística més embrionaris del país, el Mercat de Música Viva de Vic i Cases de la Música han creat el projecte ACCELERADORA, pel qual s’ha seleccionat un artista que es beneficiarà d’ajudes i suport per fomentar la seva transició cap a la professionalització.
Per aquest 2024, que és el primer any que es porta a terme, les dues entitats han decidit que el grup lleidatà BRU sigui l’escollit. Així doncs, la formació es beneficiarà d’ajudes a la professionalització i assessorament en el procés de producció de l’espectacle, a més de formar part del cartell del MMVV, amb una presentació oficial dins el MMVV Pro Catalan Arts 2024, que tindrà lloc del 18 al 21 de setembre a Vic.

“Des del MMVV estem convençuts que aquesta aliança amb Cases de la Música afavorirà els artistes que tenen l’objectiu d’aprendre com fer el salt a la professionalització i que ambicionen formar part de la indústria de la música. És el cas de BRU, una artista amb molt talent i amb un gran projecció de futur”, ha assegurat Marc Lloret, director artístic del Mercat de Música Viva de Vic.
Jordi Planagumà, coordinador de la Xarxa Cases de la Música, ha expressat que “estem molt contents de poder engegar aquest nou projecte acceleradora que compartim amb el MMVV. Per nosaltres és una iniciativa estratègica que s’alinea amb altres programes que ja tenim en marxa com les incubadores musicals o el grup cases de la música. Son processos destinats a que grups i artistes facin les passes necessàries per posicionar-se a la indústria, un fet que entenem més necessari que mai donat el gran salt que existeix entre una base de propostes artístiques cada cop més gran i un mercat que tendeix a la concentració”.

BRU
BRU és el projecte musical i alter ego de la compositora i cantant Berta Saura (Lleida, 2003).
Guanyadora del Premi Ç del Desconnecta 2023 i la Beca Cases de la Música Lleida 2023, BRU irromp al panorama musical nacional l'abril de 2023 amb els singles 'Blistered Skin' i 'Sin Razón' (autoeditat, 2023).
Amb tan sols 2 singles publicats, però amb més de 20 temes preparats per presentar en directe, aquest llançament és succeït per una gira de més de vint concerts arreu del territori, dels quals destaquen el seu pas pel Festival Itinera, el Festival Vesprades o el Concurs Desconnecta.
Acompanyada dels seus indispensables companys de viatge Julià Alexandre Rodríguez (guitarra) i Arnau Portero (teclats), aquest 2024 BRU presenta una gira en la qual desplegarà el seu estil que alguns defineixen com a "íntim, emocional i embolcallador" i que destaca per les seves lletres que interpel·len i reflecteixen les inquietuds i anhels de tota una generació, amb una important reivindicació dels orígens i un repertori majoritàriament en català que emfatitza l'accent de ponent.

Sobre el Projecte ACCELERADORA
Nascut el 2023, el projecte sorgeix de la voluntat del MMVV de donar suport i involucrar-se en els processos de creació artística més embrionaris. Per portar-ho a terme, el MMVV va ha decidit col·laborar amb un dels referents del país en l’àmbit del suport a la creació emergent: La Xarxa de Cases de la Música.
A través de l’ACCELERADORA es busca fomentar el talent musical de Catalunya i donar suport a les noves bandes en la seva transició cap a la professionalització. A partir d’una selecció de propostes provinents de la Xarxa de Cases de la Música un comitè selecciona un dels projectes, que rep el suport necessari per professionalitzar-se i que forma part de la programació oficial del Mercat de Música Viva de Vic.

SI VOLS ESTAR ASSABENTAT/DA DELS PROPERS CONCERTS I ACTIVITATS.

Subscriu-te al newsletter!

Al subscriure't, declares haver estat informat de les condiciones sobre protecció de dades personals, acceptant i consentint el tractament automatitzat dels mateixos per part de www.casadelamusica.cat