LLEIDA S'INCORPORA A LA XARXA DE CASES DE LA MÚSICA

18 de setembre de 2020 XARXA

Corresponent a la demanda del Parlament d’ampliar aquest projecte sociocultural, Lleida se suma a la xarxa de Cases de la Música, a la qual ja pertanyen Mataró, L’Hospitalet, Gironès, Manresa i Terrassa

La xarxa de Cases de la Música de Catalunya creix, aquesta tardor, amb la incorporació de Lleida a un projecte amb quinze anys de trajectòria i al qual ja pertanyen les Cases de la Música de Mataró, L’Hospitalet de Llobregat, Salt/Girona, Manresa i Terrassa. L’adhesió correspon a la demanda del Parlament de Catalunya de potenciar i ampliar la xarxa i de convertir-la en un projecte sociocultural ambiciós i que abasti tot el territori català.

La Casa de la Música de les Terres de Lleida, ubicada a la seu de l’Orfeó Lleidatà, començarà a operar a la capital del Segrià aquesta tardor, esdevenint un punt de referència musical de totes les comarques de Ponent. Encara que el projecte es troba en una fase inicial, ja està donant els seus primers passos en la mateixa línia de treball que la resta de seus de la xarxa de Cases de la Música, amb l’objectiu de potenciar el treball en xarxa per a la professionalització dels músics i a impulsar projectes en què la música funcioni com una eina d’inclusió. Alhora, la Casa de la Música lleidatana, com fan les altres seus del projecte, també organitzarà activitats que permetin una millor projecció de la feina dels músics i creadors, alhora que fomentin l’atracció de públic per a la música.

La primera acció de la Casa de la Música Terres de Lleida tindrà lloc aquest dissabte 19 de setembre, amb la participació de dues bandes emergents a l’Obert Centre Històric de Lleida (Pista La Panera), Vernal (pop rock català, 12.30h) i Guada Garino (cançó d’autor, 20.00h).

La creació d’aquesta nova Casa de la Música va a càrrec de la Fundació Orfeó Lleidatà, entitat amb més de 150 anys d’història, referent sociocultural al territori de Lleida. A més, la Casa de la Música de les Terres de Lleida compta amb el suport de l’ICEC, de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, de l’Ajuntament de Lleida i del Consell Comarcal del Segrià.

Què és Cases de la Música?

Cases de la Música és un projecte sociocultural en xarxa, que té com a objectius primordials promoure la formació, la creació, l’exhibició i la difusió de la música popular i moderna a tot Catalunya; a més de complementar les infraestructures culturals municipals mitjançant l’organització d’activitats, dirigides tant als artistes i als creadors, com al públic en general.

Cases de la Música s’ha convertit en un projecte ferm i assentat a Catalunya, en el qual col·laboren i treballen de la mà administracions públiques (Ajuntaments, Diputacions i Generalitat) i entitats privades que les gestionen. Es tracta, per tant, d’un model reeixit de gestió cultural público-privada, pioner a Europa, amb un objectiu comú: dinamitzar la música al territori.

SI VOLS ESTAR ASSABENTAT/DA DELS PROPERS CONCERTS I ACTIVITATS.

Subscriu-te al newsletter!

Al subscriure't, declares haver estat informat de les condiciones sobre protecció de dades personals, acceptant i consentint el tractament automatitzat dels mateixos per part de www.casadelamusica.cat