ARRENCA LA 23A FIRA MEDITERRÀNIA DE MANRESA I UN ANY MÉS, CASES DE LA MÚSICA PARTICIPA A L’OFF AMB EL CIRCUIT ESTEPA MEDITERRÀNIA

13 d'octubre de 2020 XARXA

Bluebell Duet, Drop Collective, Itzipa i Momi Maiga seran els artistes que actuaran via streaming a l’escenari de Cases de la Música, aquest divendres 16 d’octubre

Avui dimarts 13 d’octubre comença la 23a Fira Mediterrània de Manresa, en un any en el qual s’ha hagut de replantejar tot el panorama a causa de la COVID. Per aquest motiu, aquesta nova edició de la fira oferirà els seus continguts, tant de manera presencial com de manera online. És el cas del Circuit Estepa Mediterrània, l’espai de Cases de la Música dintre de l’off del festival, que celebrarà els seus concerts via streaming. I les bandes seleccionades aquest 2020 han estat Bluebell Duet, Drop Collective, Iztipa i Momi Maiga.

ACTUACIONS AL CIRCUIT ESTEPA MEDITERRÀNIA

Aquest divendres 16 d’octubre les quatre bandes de Cases de la Música actuaran a l’escenari Cases de la Música, dintre del Circuit Estepa Mediterrània. Però en aquesta ocasió, donades les circumstàncies, els concerts es desenvoluparan via streaming. Unes emissions online que es realitzaran inicialment sols per professionals, però posteriorment romandran obertes pel públic general.

El grup manresà Bluebell Duet serà l’encarregat d’obrir aquest circuit, el divendres a les 15.00H. Un petit concert enregistrat al qual presentaran les cançons del seu àlbum debut, ‘Face Uncovered’: 12 cançons de diferents estils, textures i sensacions que reflexen a la perfecció la personalitat d’aquesta banda, que va néixer com a duet de versions de jazz, pop i bossa nova en format guitarra i veu.

Els seguiran Drop Collective a les 16.00H, un projecte que fusiona la música jamaicana i el jazz a través d’un repertori d’arranjaments originals. Un estil molt particular que al directe adquireix una altra dimensió: i és que els seus concerts són vibrants i festius, gràcies al recorregut tan preparat que fan dels temes del seu debut i d’altres encara inèdits.

A les 17.00H, sonaran Itzipa: duet emergent que es mou per l’arrel tradicional agafant tant sons mediterranis com d’arreu del món. La seva essència parteix del joc de les veus d’Anna Jané i Clara Sorolla, que vesteixen les paraules amb música pròpia i que s'entrellacen amb els instruments de la resta d’integrants del grup, nodrint-se de de les arrels de cada músic.

Finalment, serà Momi Maiga qui tancarà el circuit, a les 18.00H. La seva música és Àfrica, jazz, és funk i afrobeats. És un artista que fascina al públic, aconseguint que aquest connecte d’immediat amb el seu univers, gràcies al so de la Kora. Acompanyat d'excel·lents músics de tradició jazzística i flamenc, les seves composicions neixen de la fusió entre gèneres i de la inspiració de l'artista. És sinònim de tradició i futur.

PROGRAMA DE SUPORT A LA CREACIÓ

Aquestes quatre formacions han tingut l’oportunitat d’actuar al Circuit Estepa Mediterrània, gràcies al nostre Programa de Suport a la Creació. Bluebell Duet, Drop Collective, Iztipa i Momi Maiga van resultar becats pel nostre Programa de Suport a la Creació 2020 i escollits entre més de 200 propostes musicals. D’aquesta manera, no sols podran actuar a l’escenari de Cases de la Música, també gaudiran d’un pla d’acompanyament i introducció a la indústria musical, per tal de presentar el seu producte als diferents agents musicals.

Però en què consisteix el Programa de Suport a la Creació Musical? Es tracta d’ajudes a cost zero dirigides a músics i/o formacions novells emergents. Unes beques que Cases de la Música ofereix cada any, en diferents àmbits o àrees, com l’enregistrament en estudi, la producció de directes, la creació de càpsules audiovisuals, la participació en els escenaris Cases de la Música al MMVV i a la Fira Mediterrània de Manresa, l’ajuda a l’autoria/composició en col·laboració amb SGAE Catalunya, la inclusió a l'iniciativa KM.0 de Manresa i Terrassa i la participació al Festival FRED 2020 de Terrassa.

SI VOLS ESTAR ASSABENTAT/DA DELS PROPERS CONCERTS I ACTIVITATS.

Subscriu-te al newsletter!

Al subscriure't, declares haver estat informat de les condiciones sobre protecció de dades personals, acceptant i consentint el tractament automatitzat dels mateixos per part de www.casadelamusica.cat