20A EDICIÓ SONA9

03 d'abril de 2020 XARXA

Oberta la convocatòria fins al 31 de maig a www.sona9.cat amb una dotació de premis de més de 50.000 euros

El concurs Sona9 obre la convocatòria i celebra dues dècades dedicades a la recerca de nous valors de la música catalana

Els grups i solistes que fan música en català poden presentar un mínim de tres cançons originals durant dos mesos a www.sona9.cat

La plataforma musical de l’escena emergent catalana aposta pels formats multimèdia amb premis de gravacions, videoclips i concerts en directe

Les dates i evolució del concurs poden variar en funció de l'aplicació de l’estat d’alarma i les conseqüències de la crisi causada pel COVID-19

El Sona9 està organitzat pel Grup Enderrock, Catalunya Ràdio - iCat, TV3 i la Generalitat de Catalunya, amb el patrocini d'Estrella Damm
La vintena edició del concurs musical emergent Sona9 obre la convocatòria de manera excepcional durant dos mesos, de l’1 d’abril al 31 de maig, i s’adapta als nous temps potenciant el format multimèdia per donar major projecció al grups i solistes que hi participin. El certamen 2020 atorgarà aquest any set premis –inclosos els tres finalistes– amb una dotació superior a 60.000 euros amb més concerts per als finalistes i l’aposta pels formats d’EPs, singles i videoclips a través de les xarxes socials com a gran novetat.

Més enllà de la gravació d’un disc i un clip per als guanyadors, el Sona9 ofereix tallers de producció de directe i l'assessorament dels participants amb la col·laboració amb les Cases de la Música i la Fundació SGAE. Al cap de 20 anys, el concurs segueix apostant per la recerca dels nous talents de la música moderna en català, apostant per la formació i la creació com a l'altaveu d’una nova generació.

Una altra novetat de la 20a edició del Sona9 serà el retrobament amb cinc dels productors que han treballat amb el concurs. Des de l’any 2000, han estat còmplices de l’escena emergent Jaume Pla (Mazoni), Xavi Ciurans (Gertrudis), Josep Thió (Sopa de Cabra), Juanjo Muñoz (Gossos), Guillamino, Toni Xuclà, Miqui Puig, Joan Pau Chaves (Els Pets) i Jordi Bastida (Els Pets), amb la producció i arranjament de les primeres gravacions.

Com és habitual, el Sona9 és un conjunt de proves de superació, promoció i reconeixement per als artistes participants fins a la gran final, que tindrà lloc el 18 de novembre a la sala Luz de Gas de Barcelona. Enguany, degut a la situació excepcional que estem vivint, les fases poden veure alterades les dates i el procediment en funció de l'aplicació de l’estat d’alarma a causa de la crisi sanitària causada pel COVID-19,.

El Sona9 està organitzat per Grup Enderrock, Catalunya Ràdio - iCat, TV3 i els Departaments de Joventut i Cultura de la Generalitat, amb el suport del Govern de les Illes Balears i la Generalitat Valenciana, amb el suport de la Fundació SGAE i les Cases de la Música, i el patrocini d’Estrella Damm.
ELS PREMIS DEL SONA9 2020

1) Premi Sona9
S’atorgarà al millor grup del concurs segons la votació del jurat, i consta de:
• Enregistrament i edició digital d’un EP (4 cançons) a Bucbonera Studios.
• Gravació d’un videoclip coordinat per TV3 a càrrec d’una productora profesional.
• Signatura d’un contracte discogràfic amb la companyia que esculli l’artista.
• Campanya de publicitat a Televisió de Catalunya, Catalunya Ràdio i a Enderrock.
• Gira Sona9 de concerts promocionals i remunerats al festival Acústica de Figueres, el Mercat de Música Viva de Vic, el BAM i les Festes de Santa Tecla de Tarragona.
• Premi especial de les Cases de la Música i de l’Associació de Músics de Tarragona.
• Portada a la revista Enderrock del mes d’agost del 2021 (especial Sona9).

2) Premi Joventut
S’atorgarà al segon classificat segons la votació del jurat, i consta de:
• Gravació d’un videoclip coordinat per TV3 a càrrec d’una productora profesional.
• Gira Sona9 de concerts promocionals i remunerats al festival Acústica de Figueres, Festes de Santa Tecla de Tarragona, Mercat de Música Viva de Vic i al BAM - La Mercè.
• Material musical per valor de 600€
• Campanya de promoció als mitjans organitzadors del Sona9.


3) Premi Èxit
S’atorgarà al tercer classificat de la final del Sona9, i consta de:
• Gira Sona9 de concerts promocionals i remunerats al festival Acústica de Figueres, Festes de Santa Tecla de Tarragona, Mercat de Música Viva de Vic i al BAM - La Mercè.
• Material musical per valor de 600€
• Campanya de promoció als mitjans organitzadors del Sona9.

4) Premi Cases de la Música
S’atorgarà al grup o solista amb més projecció de futur seleccionat entre els 18 grups classificats de la fase preliminar del Sona9, segons la tria dels professionals de les Cases de la Música de Catalunya.
El premi consisteix en un programa de tutoria/coaching anomenat Incubadora Musical, que inclou diferents packs d’accions amb l’objectiu d'ajudar el grup o solista a fer un salt qualitatiu en la seva carrera musical. Aquests packs inclouen producció, gravació, gestió, assessorament, seguiment de la carrera musical del grup i ajut a la creació.

5) Premi Verkami per Votació Popular
El premi Verkami s’atorgarà al grup finalista amb més vots del públic i consta de:
• 1000 € en material musical.
• Verkami oferirà un premi especial al grup guanyador que consistirà en:
- Descompte del 100% sobre els serveis de Verkami.
- Assessorament personalitzat.
- Comunicació dedicada a la campanya en tots els canals de difusió de Verkami.
- Presència en el canal de Verkami del Sona9.

*PREMIS ESPECIALS SONA9 2020

PREMI RODAUTORS
L’associació Rodautors oferirà un premi especial a la millor proposta de cançó d’autor presentada al Sona9 2020. Aquest premi consisteix en una actuació remunerada al festival Itinerant Rodautors del 2021.

PREMI BIORITME
El festival Bioritme oferirà un premi especial a la millor proposta que s’adapti al seu festival. Aquest premi consisteix en una actuació remunerada al Bioritme del 2021

EL PALMARÈS DEL SONA9
Més de 2.500 grups i cantants d’arreu dels Països Catalans han participat al llag de 20 anys al Sona9, en les categories de pop-rock, cançó i folk. El palmarès ha estat:

2019 — MARIA JAUME MARTORELL
2018 — SANDRA BAUTISTA
2017 — SENYOR OCA
2016 — LAKASTE
2015 — EST OEST
2014 — TRAU
2013 — COPA LOTUS
2012 — EMPTY CAGE
2011 — NYANDÚ
2010 — LA IAIA
2009 — MINE! / MINIMAL / ESTÚPIDA ERIKAH
2008 — EL NOTA / PROJECTE BU / ESPART
2007 — MANEL / THE GRUIXUT’S / BIKIMEL
2006 — XAZZAR / DR. FARGO / VITRUVI
2005 — MIQUEL ABRAS / LLUÍS CARTES / LA BOINA
2004 — GÀTACA / CARNAL / RAUXA
2003 — SHITTING MILKS / RELK / BAETÚRIA
2002 — SANPEDRO / QUIM VILA / GADEGANG
2001 — SAPO / TÚRNEZ & SESÉ / XOT

SI VOLS ESTAR ASSABENTAT/DA DELS PROPERS CONCERTS I ACTIVITATS.

Subscriu-te al newsletter!

Al subscriure't, declares haver estat informat de les condiciones sobre protecció de dades personals, acceptant i consentint el tractament automatitzat dels mateixos per part de www.casadelamusica.cat