Finalitzada la formació online a les 111 escoles que participaran a La Clika

29 de gener de 2021 XARXA

Del 12 al 20 de gener es van desenvolupar aquestes jornades de formació als professores de les escoles inscrites

A La Clika ja han finalitzat les jornades de formació amb els mestres de les 111 escoles d’arreu de Catalunya, Illes Balears i Andorra que participaran en aquesta nova edició. Unes jornades que es van desenvolupar entre el 12 i el 20 de gener, i a les quals tots els professors es van formar amb el director musical del projecte. Entre els aspectes que es van explicar, destaquen els nous materials, el repàs de les coreografies i les lletres; i la resolució de tot tipus de dubtes que els mestres pugueren tindre.

En total, s’han afegit 42 escoles de Barcelona, 26 de Tarragona, 4 de Girona, 5 de Lleida, 3 de Catalunya Nord, 4 de Balears, 1 d’Andorra, 15 provinents de Casa de la Música Terrassa i 11 de Casa de la Música Lleida. Aquest fet suposa una molt bona notícia, ja que demostra que aquest projecte està cada dia més fort i més afermat: i és que el passat 2020, van participar 8o centres educatius, mentre que aquest nou any 2021, sumem ja més de 100.

Nou curs de La Clika

Aquest any, el projecte pretén apropar-se al màxim d’escoles i infants del territori. És per això que inicia el curs amb novetats, posant a l’abast de mestres i alumnes tot un seguit de materials digitals pedagògics per tal de fer accessible la Clika a tothom que vulgui participar. Aquest material conté diferents exercicis i recursos gratuïts estructurats en diferents unitats d’aprenentatge, per tal de treballar música, moviment, lectoescriptura i valors universals de l’univers de la Clika.

La cantata de la Clika es un esdeveniment escolar que tenia lloc a final de curs en múltiples teatres del territori. Però amb motiu de la crisi sanitària, l’any passat es va celebrar vía online, afegint-se així 80 centres educatius de 13 poblacions de Catalunya, més de 600 famílies i més de 120 nens i nenes. A més, el directe va obtindre 2.000 visualitzacions en tres dies.

Aquest nou curs, donades donades les canviants restriccions sanitàries, es mantindrà l’opció de fer la cantata als diferents teatres durant el mes de maig 2021. No obstant, seguint amb la intenció de repetir l’èxit de l’experiència online, es planteja la possibilitat de tornar a realitzar la cantata també per aquesta plataforma retransmetent l'actuació de la banda en directe per streaming. Les alumnes podran seguir la cantata des de casa o des de l’aula.

Què és La Clika?

La Clika és un projecte orientat al cicle inicial de primària, dirigit i coordinat per les Cases de la Música. Neix amb una voluntat clara de generar afició per la música, apropar les arts escèniques a les escoles i aprofitar la transversalitat que ofereix la música per treballar valors universals com la solidaritat, la comunitat o la diversitat.

SI VOLS ESTAR ASSABENTAT/DA DELS PROPERS CONCERTS I ACTIVITATS.

Subscriu-te al newsletter!

Al subscriure't, declares haver estat informat de les condiciones sobre protecció de dades personals, acceptant i consentint el tractament automatitzat dels mateixos per part de www.casadelamusica.cat