Paula Grande, La Sra. Tomasa, Cine Nuria, Anaïs Vila, Lu Rois i Emlan, obtenen les Ajudes a la Composició 2021 de les Cases de la Música i la Fundació SGAE

17 de maig de 2021 XARXA

Aquest migdia hi ha hagut una trobada entre les autores i els autors i membres de les Cases de la Música i del Consell Territorial de la SGAE a Catalunya

Les autores i les autors dedicaran els ajuts econòmics a la creació d’obra nova

Les Cases de la Música i la Fundació SGAE, a través del Consell Territorial de la SGAE a Catalunya, es van unir per oferir sis ajuts de 1000€ cadascun, 6000€ en total, a autores compositores i autors compositors d’obra musical per crear obra nova.

Les guanyadores i els guanyadors han estat Paula Grande; Santiago Longaron, Marc Soto, Alberto Manuel Limiñana, Jordi Sanz, Pablo Dominguez i Pau Lobo (La Sra. Tomasa); Anaïs Vila; Fernando Herrero i Leo Rey (Cine Nuria); Lluïsa Anna Ruiz (Lu Rois) i Arnau Moreno (Emlan).

Les sis propostes van ser seleccionades d’entre més de 700 rebudes. El jurat estava integrat per diferents agents musicals i culturals de cada ciutat amb Casa de la Música i pel mateix equip gestor de les Cases de la Música. Així, la Casa de la Música de Mataró va escollir a Fernando Herrero i Leo Rey (Cine Nuria), la Casa de la Música de Terrassa a Lluïsa Anna Ruiz (Lu Rois), la Casa de la Música de Girona a Paula Grande, la Casa de la Música de l’Hospitalet de Llobregat a Santiago Longaron, Marc Soto, Alberto Manuel Limiñana, Jordi Sanz, Pablo Dominguez i Pau Lobo (La Sra. Tomasa), la Casa de la Música de Manresa a Anaïs Vila i la Casa de la Música de Lleida a Arnau Moreno (Emlan).

Respecte a les ajudes a la composició, beca en col·laboració amb la Fundació SGAE, els autors i les autores que comptaran amb elles son Paula Grande; Santiago Longaron Ropero, Marc Soto Guasch, Alberto Manuel Limiñana Oliva, Jordi Sanz Cervera, Pablo Dominguez Curell i Pau Lobo Valls (La Sra. Tomasa); Anaïs Vila; Fernando Herrero i Leo Rey (Cine Nuria); Lluïsa Anna Ruiz Pérez (Lu Rois); i Arnau Moreno (Emlan).

El jurats van tenir en compte l'interès, originalitat, qualitat i projecció de les propostes musicals presentades, i la proximitat territorial a cada ciutat amb seu de Cases de la Música, així com l'impacte d'aquesta ajuda en el desenvolupament i professionalització de la carrera de l'autora o autor.

Un altre criteri de selecció va ser la valoració la trajectòria dels autors, les seves composicions anteriors i una explicació sobre el projecte de composició en el qual els autors treballaran a partir d’ara. L'objectiu de l’Ajuda a la Composició és oferir una ajuda econòmica a autors i compositors per tal que inverteixin més temps a compondre obra nova.

La Fundació SGAE i les Cases de la Música

L’any 2016, la Fundació SGAE, a través del Consell Territorial de la SGAE a Catalunya, i les Cases de la Música van signar un conveni per iniciar una col·laboració conjunta amb la voluntat de dotar d’eines d’assessorament i gestió musical els compositors, lletristes i músics, i també de reconèixer la tasca del col·lectiu autoral.

Així va néixer el cicle de tallers, sessions formatives, taules rodones i trobades autorals «Soc autor» per fer visible aquest col·lectiu, enriquir-lo en coneixements i incrementar-ne la participació, i fomentar així l’intercanvi d’experiències a través del treball cooperatiu en xarxa. Més endavant, l’any 2018, a «Soc autor» s’hi va sumar La Tornada i el cicle va ser itinerant per tota Catalunya, arribant a ciutats i poblacions sense seu de Cases de la Música, i comptant amb l’adhesió i la complicitat de diverses entitats i associacions musicals i culturals del territori.

El 2019, el conveni de col·laboració entre la Fundació SGAE i les Cases de la Música va incloure el suport de la Fundació SGAE, a través del Consell Territorial de la SGAE a Catalunya, en el projecte Incubadora de les Cases de la Música com a eina per assessorar i formar els músics en la seva carrera i trajectòria professional com a autors (lletristes o compositors). Dins de la Incubadora, hi ha l’Ajuda a la Composició.

SI VOLS ESTAR ASSABENTAT/DA DELS PROPERS CONCERTS I ACTIVITATS.

Subscriu-te al newsletter!

Al subscriure't, declares haver estat informat de les condiciones sobre protecció de dades personals, acceptant i consentint el tractament automatitzat dels mateixos per part de www.casadelamusica.cat