fbpx

AJUDA A LA COMPOSICIÓ
"FUNDACIÓ SGAE"

Les Cases de la Música i l'SGAE ofereixen ajudes a autors i compositors per tal de que puguin dedicar-se a compondre les seves noves obres.

CONVOCATÒRIA 2021

 • DESCRIPCIÓ

  Les Cases de la Música i la Fundació SGAE ofereixen ajudes a autors i compositors per tal de que puguin dedicar-se a compondre les seves noves obres. Molt sovint les formacions musicals no poden disposar de temps suficient per a dedicar a l’autoria ja que és una tasca que no dóna un rendiment econòmic immediat. La tasca com a intèrprets o a vegades la feina com a professors de música, sol ser la principal font d’ingressos de les formacions i el temps dedicat a la composició passa a un segon pla.

  L'objectiu d'aquest programa és donar una petita ajuda econòmica a autors i compositors per tal que puguin dedicar més temps a compondre obra nova.
 • BASES

  El programa  consisteix en:
  6 ajudes de 1000€ per a 6 autors/compositors d’obra musical.

  L’acceptació de l’ajuda implica el seguiment per part de les Cases de la Música i de la Fundació SGAE de l’evolució del procés de composició.

  L’acceptació de l’ajuda implica el registre a la SGAE del nou repertori creat.
 • QUI HI POT ACCEDIR

  Es poden presentar autors/compositors de qualsevol gènere de música popular que estiguin en procés de composició d’obra nova. Entenent per popular aquelles músiques modernes (no clàssica), que presentin projectes originals i de creació pròpia.
 • A LA SELECCIÓ ES VALORARÀ

  Com a criteri de selecció es valorarà la trajectòria de l’autor, les seves composicions anteriors i una breu explicació del projecte de composició en el qual vol treballar. Es tindrà en compte l'interès de la proposta presentada per l’autor, la seva originalitat, la qualitat i la projecció de les propostes musicals, la proximitat territorial a l’àrea d'actuació de les Cases de la Música, així com l'impacte d'aquesta ajuda en el desenvolupament i professionalització de la carrera de l'autor.
 • QUÈ CAL FER PER OPTAR AL PROGRAMA

  Per formalitzar la demanda de participació al programa, caldrà omplir i enviar el formulari que es facilitarà a la formació musical.

  La formació o autor s'obliga a permetre l'ús de la seva imatge per la promoció i difusió de l'activitat i a fer esment del suport rebut en cas d’una posterior edició en formats físics.

  S'hauran d’utilitzar els logotipos de SGAE i Cases de la Música de forma visible, per reconèixer la seva participació a la gravació, en cas que els temes enregistrats siguin editats físicament, o generin un format audiovisual.
 • JURAT

  El jurat estarà format per diferents agents musicals i culturals de cada delegació de Casa de la Música i per l'equip motor de Cases de la Música.
 • CALENDARI

  Es poden presentar propostes des del 28 de desembre 2020 al 15 de febrer de 2021.

  La resolució d'aquesta ajuda es farà el 1 de març de 2021.

COMPOSITORS QUE HAN GAUDIT D’AQUEST PROGRAMA

ANAÏS VILA

2021

CINE NURIA

2021

EMLAN

2021

LU ROIS

2021

PAULA GRANDE

2021

SRA TOMASA

2021

ADELE MALAU

2020

DAVI LEBRATO

2020

GALDRIC DE LA TORRE

2020

MARTA CASCALES

2020

SANTI CARETA

2020

TOM HAGAN

2019

GERARD VIDAL BARRENA
"THE BIRD YELLOW"

2019

MARC MAS
"NARA"

2019

NÚRIA GARCIA DURAN
"NUNÚ"

2019

ORIOL PUIG I VILALTA
"PUXI"

2019