LA MATINAL DE BUCS | La Marfà

Festival Strenes La Marfà 11.00h


LA MATINAL DE BUCS

Carrer de Baix, 2, Girona

Inici dels concerts: 11:00 h


Les Divendres Les Divendres és un grup que sorgeix el maig del 2021 arrel del Playmusics, la trobada anual de músics de les comarques gironines. Allà els integrants actuals de la banda, tots músics amb experiència als escenaris, comencem a tocar i composar junts, i com que veiem que tenim ganes de més, decidim seguir amb el projecte. La banda la formem el baix subtil i elegant de la Lourdes Guerrero, la dinamita que en Pol Murillas porta a la guitarra elèctrica, la percussió contundent i creativa d'en Jordi Contreras i la veu expressiva de l’Anna Rodrigo. Els temes naveguen entre el hip-hop, el funk i el rock, a vegades amb aires de flamenc o passats per sedassos de totes les mides i colors. Les lletres són directes i intimistes alhora, sense pretensions, però sense filtres, amb tocs d’humor, drama i àcid clorhídric. Ens expliquen el dia a dia de les generacions que formem Les Divendres, i parlen d’injustícies, diversió, amors, factures per pagar… en català, castellà i anglès. Actualment, Les Divendres estem gaudint de la llibertat del procés de creació, descobrint sonoritats, provant, gravant, escoltant…, i preparant-nos pels propers concerts. També estem treballant per poder produir material audiovisual de qualitat en breu.

Minibús Intergalàctic Minibús és un viatge àcid des del rock alternatiu cap a la vostra ànima. Recuperem les convulsions elèctriques del rock’n’roll i la disbauxa desenfrenada de la pista de ball. La suor dels cossos en ritual i dels esperits en combustió per la benzina del ritme&ànima. Portem al maletero les guitarres punxegudes dels primers Kinks, les melodies psicodèliques de Donovan, els breaks trencats de Camel i les ballaruques lascives de James Brown. I, per què no, la ràbia festiva de Kortatu. Recorrem el país amb Pau Riba al volant, els Surfings sonant a la ràdio a tot drap i l’Adrià Puntí cobrant-vos els bitllets; tot i que encara els hi hem de dir. Prou de seny gironí, et portem la rauxa. Som cinc col·legues amb seu a Girona bojos per la música i units per l’atzar que hem decidit muntar una banda de rocanroll. Fa pocs mesos que vam iniciar aquest viatge nascut d’una idea que ve de lluny sense saber el rumb que prendria, i que s’ha materialitzat en Minibús intergalàctic. En el curt temps de vida del grup, encara en una primera fase d’experimentació, hem fet uns quants temes que esperem que us facin moure els malucs ben aviat.

Tripulant Tripulant neix de la inquietud musical i vital de trobar una veu pròpia a través d'un projecte minimal i autoeditat. El músic Ferran Borrell tenia la necessitat de crear un grup sense barreres d'estètica musical on hi hagués reminiscències de tota la música que l'ha inflüenciat i experimentar a través d'ella. Acompanyat de Nil Boya a la bateria i Eduard Vidal al baix i amb l'ajuda del tècnic de so del projecte, Joan Rota, van gravar el seu primer disc, Bocins de tu, als estudis Music Lan. Més endavant, l'Eduard fa un pas al costat per motius personals i s'incorpora l'Anna Fusté com a baixista. ''Aquest és un relat honest i sincer d'una etapa de maduresa de la meva vida i un reflex de tot el nostre univers musical.'' diu Ferran Borrell.

SI VOLS ESTAR ASSABENTAT/DA DELS PROPERS CONCERTS I ACTIVITATS.

Subscriu-te al newsletter!

Al subscriure't, declares haver estat informat de les condiciones sobre protecció de dades personals, acceptant i consentint el tractament automatitzat dels mateixos per part de www.casadelamusica.cat