HOSPISONA

INCUBADORA LOCAL LH / CONCURS DE BANDES

CONVOCATÒRIA 2024

CONCURS HOSPISONA
És un concurs de bandes que permet als finalistes presentar les seves propostes en directe a l'escenari de la Sala de concerts Salamandra.

Hospisona és una iniciativa de la Fundació Casa de la Música de L’Hospitalet que té com a objectiu buscar i recolzar talents musical de joves emergents.
PREMIS
Es premiarà a la banda guanyadora amb una Beca d'Acompanyament Musical per part de les Cases de la Música de Catalunya.
Aquest acompanyament constarà de:

● 3.000€ (IVA inclòs) en efectiu per invertir en el desenvolupament del projecte musical. Aquest pressupost és la suma de l’aportació del C.C La farga (2.000€) i de la Fundació Casa de la Música de L’Hospitalet (1.000€).
● El pressupost és gestiona a través de la Fundació Casa de la Música de L’Hospitalet, entitat que gestionarà les factures per tal de desenvolupar el projecte musical.
● Beca d’enregistrament en estudi. A través de la Fundació Casa de la Música de L’Hospitalet, es cedeix l’estudi de la Sala Salamandra durant 5 dies per la gravació, mescla o mixing de produccions musicals.
● Beca Stage/Producció de directe. A través de la Fundació Casa de la Música de L’Hospitalet, la Sala Salamandra cedeix la seva sala durant 3 dies per dur a terme un stage de 3 dies per la producció artística o musical d’un projecte musical.
● Beca Videoclip. La Fundació Casa de la Música de L’H, subvenciona amb 750€+IVA la producció d’un videoclip.
● Assessorament en aspectes com estratègia de comunicació, introducció al mercat musical, mercat digital, facturació i contractació.

En cada cas és farà des de la Casa de la Música, un estudi i planificació amb la banda per dissenyar les accions ideals d'acompanyament. Amb aquesta beca es pretén acompanyar la proposta musical en els seus primers passos cap a la professionalització i introducció al mercat musical durant un període planificació, execució i seguiment durant un període de fins a dos anys depenen de l'evolució de la banda guanyadora.
FUNCIONAMENT
1ª Fase – Inscripció de propostes / Selecció semifinalistes.

● 25 Setembre / fins 13 Novembre - 24h. Recepció de de les propostes musicals i inscripcions al web www.hospisona.cat
● 20 novembre - 12h. Selecció per part del jurat de les 9 propostes de la fase preliminar.
2ª Fase – Concerts Preliminars. 11, 12, i 13 desembre del 2023

● Durant el mes de desembre, els 9 artistes seleccionats faran un concert preliminar a la Sala Salamandra, en tres dates diferents, on tocaran tres bandes per dia.
● Les dates dels concerts preliminars serán els dll. 11, 12, I 13 desembre del 2023 19h a 21h
● Cada grup podrà tocar 25 minuts aproximadament.
● El públic tindrà un paper fonamental durant les tres jornades, ja que serà qui decidirà un dels grups que passi a la gran final.
- Un cop acabat cada concert, s’obrirà un període de votació on el públic en directe triarà la banda finalista.
- El grup que hagi reunit més nombre de votacions en els tres dies de la fase preliminar, passarà a la fase final.
● Dels 9 concerts preliminars, el jurat escollirà 3 artistes i el públic 1, que seran els 4 finalistes de HOSPISONA 2024.
● El jurat de la Fase preliminar estarà format per professionals del sector musical local.
3ª Fase – Concert Final. ds. 13 de gener 2024

La final en directe serà el dissabte 13 gener a la Sala Salamandra, on actuaran els 4 grups finalistes.

● El concert es realitzarà dj. 13 de gener 2024 de 18 h a 21 h a la Sala SALAMANDRA de L’Hospitalet.
● Tocaran 4 bandes/formacions seleccionades.
● Les bandes/formacions que actuaran el dia del concert, podran tocar entre 25 minuts aproximadament.
● La tria del guanyador final serà mitjançant votació del jurat. El jurat està format per professionals de la Casa de la Música de L’Hospitalet i per professionals del sector musical local.
PARTICIPACIÓ
Es podran inscriure totes aquelles bandes / formacions:

● S'accepten tots els estils musicals. ● Residents a Barcelona i de la seva área metropolitana.
● Entre 18-35 anys d’edat.
● Formacions sense contracte signat amb cap discogràfica major.
● SI es pot haver autoeditat un LP, EP o Senzill,o tenir un acord amb algun segell independent que no tregui més de 8 referències a l'any.
● Les cançons han de ser originals (composicions pròpies).
● S’ha de tenir com a mínim un repertori propi d'uns 40 minuts aprox.
BASES
● La participació en el Concurs "HOSPISONA" comporta la cessió per part dels participants a favor de Casa de la Música dels drets de reproducció, distribució, comunicació pública del material enviat durant les edicions de HOSPISONA i del material audiovisual enregistrat durant la final del concurs.
● Les dades personals enviades s'utilitzaran exclusivament amb la fi única de mantenir comunicació entre Casa de la Música i el grup participant.

● Casa de la Música no es fa responsable de qualsevol violació/incompliment de la llei de copyright sobre les cançons enviades o que toqui cada grup.
● Casa de la Música aporta per a la consecució dels concerts: - El Backline. - Equip tècnic i personal de la Sala Salamandra necessari per la realització del concert.
● El grup únicament haurà de portar els instruments, no inclosos en el backline bàsic de la sala.
● Entre ambdues parts no hi haurà cap obligació econòmica.
● La banda guanyadora, es compromet a realitzar una actuació per presentar el seu projecte al C.C La Farga. Aquesta actuació es realitzarà en la mesura de les possibilitats durant l’any vigent a l’edició del concurs.
● Casa de la Música comunicarà al grup seleccionat la data del concert en el qual ha d'actuar amb 15 dies d'antelació aproximadament.
● En el cas que alguna banda participant incompleixi les bases, realitzi paranys en la votació online, realitzi paranys en la votació durant la final, tingui un mal comportament o es dissolgui serà expulsada del concurs. La banda expulsada serà substituïda per la següent banda amb més puntuació de la votació online i/o de la final.
● En el cas que alguna banda fes desperfectes en el Backline, equip de so, a la sala o a terceres persones la banda correria amb els costos dels desperfectes o de la indemnització.
● En aquesta pàgina (o pàgines) web, premsa i medis, es poden publicar imatges en què apareguin, individualment o en grup, les persones que participen al concurs.
● La inscripció en el concurs implica l'acceptació de les bases del concurs.

BANDES QUE HAN GAUDIT D’AQUEST PROGRAMA

CARAMELO

2023

ALBA MORENA

2022

HABLA DE MI EN PRESENTE

2020

FAR

2019

EGOSEX

2018

TIMÓN REPUBLIK

2017

SI VOLS ESTAR ASSABENTAT/DA DELS PROPERS CONCERTS I ACTIVITATS.

Subscriu-te al newsletter!

Al subscriure't, declares haver estat informat de les condiciones sobre protecció de dades personals, acceptant i consentint el tractament automatitzat dels mateixos per part de www.casadelamusica.cat